HEMLÄNGTAN

Idag fick jag en nyckelring av min svärmor. En nyckelring med en hand på och i handen är det ett öga. Ett vakande öga som ska vaka över mig och min baby. Tyckte att det var så fint av henne. Hon vet att jag är orolig över tidigt missfall och så gör hon en sån söt grej. åh. Jag har faktiskt ett par jätte fina svärföräldrar. Och självklart har jag även super fina föräldrar själv som jag älskar otroligt mycket.

Har haft lite hemlängtan idag.
Vart sugen på att sitta med mamma och en kopp kaffe och prata babysar. Höra hennes historier om när hon var gravid och höra om hennes förlossningar. Sånt är ju så intressant. Fick veta idag att hon mådde illa och spydde i 9 månader när hon väntade mig. Hoppas verkligen att det inte bli så för mig! Har ju faktiskt inte spytt än så länge, skönt!

Måste sova.
Denna trötthet tar kålen på mig..
Längtar tills N kommer hem <3

EKONOMI

Jag har ingen aning om hur mycket utgifter det blir med ett barn, men det jag har fått höra är att blöjor ruinerar en. Man kommer ju få barnbidrag varje månad och dessa pengar ska ju räcka till en hel del, typ blöjor och lite mat?! Men tydligen så kostar blöjor typ 1000 SEK i månaden, alltså hela barnbidraget!! Det är helt sjukt, att det är så dyrt.. Sen ska man ha råd med mat, kläder konstant eftersom att dom växer som odjur, leksaker och gud vet allt. Och samtidigt så ska jag ha råd med mat, hushållsartiklar och sånt till mig och N.

Det är lite skrämmande.
Men vi har jobb båda två och N kommer att jobba under tiden och det ska vi nog klara oss på. Det kommer väl inte bli ett lyxliv med spa på helger, resor flera gånger om året och liknande. Men vet ni vad, bara att få det här barnet är lyx för mig. Jag är så lycklig och jag känner mig lyxig som ska få detta mirakel med min underbara sambo <3


TIDIGT MISSFALL SKRÄMMER

Jag försöker intala mig själv hela tiden att det är "bra" att jag mår illa på morgonen och att det är något underbart egentligen eftersom att det beror på den lilla i mig. Men det funkar inte, jag hatar att må illa. Ge mig hellre migrän!! Men jag kommer väl att vänja mig som alla säger. Hemskt egentligen, vänja sig vid illamående, uusch.

Det finns så mycket som jag oroar mig över.
Jag är så rädd för att få tidigt missfall. Jag vet inte hur jag skulle ta det. Får man det så får man ju tänka att det inte var levnads dugligt, men ändå. Nu ser jag verkligen fram emot att få barn och vill verkligen ha det här barnet. Mer än något annat. Jag och N kanske inte har dom bästa förutsättningarna just nu (det hade varit bättre om vi hade fast anställning) men vi kommer att klara det och kommer bli en lycklig liten familj. Och jag ser verkligen fram emot det. Så tänk vad jobbigt det skulle vara med ett missfall.. Men nu vill jag inte tänka på det!

I mitten/slutet av juli kommer jag att bli mamma <3

INSTÄLLT

Det var inget MVC igår eftersom att dom ringde och avbokade. Min barnmorska var väl sjuk eller något. Men fick en ny tid, 4e december. Usch så lång tid kvar! Vill ju dit nu och prata och få svar på alla mina frågor och allt. För övrigt så mår jag bra, börjar förstå mig på min kropp lite bättre. När jag mår illa så är lite drick yoghurt toppen, så så länge jag har med mig en flaska på jobbet så går det galanto!

Tröttheten går det dessvärre inte att göra så mycket åt. Dessutom så har jag fått mindre aptit vilket gör mig ännu tröttare. Kan inte äta stora portioner mat utan äter lite då och då istället. Känns inte så bra med tanke på att jag berhöver mat, men jag har läst om flera personer som går ner ett par kilo såhär i början så jag behöver nog inte oroa mig.

N är super söt mot mig. Han gör verkligen allt för mig och om jag klantar mig så blir han inte det minsta sur/sne/arg utan istället så ler han lätt och sätter något sött till mig istället. Helt underbart! Han ringde mig nyss och berättade att han var på affärn. "Vad vill du ha älskling, du får vad som helst!". Sötisen, tack så oerhört mycket <3. Ikväll blir det chips & dipp framför Bonde söker fru.

Kram


BARN ÖVERALLT

Nu när jag är gravid så tycker jag att jag ser barn och tjockis magar överallt. Det finns massor av TV reklam om barn och liknande, och när jag är ute så ser jag reklam skyltar vart jag än går. Jag antar att det även fanns innan jag blev gravid men då lade jag kanske inte märke till det? Skumt det där.

Idag var första morgonen som jag mådde illa. Och självklart så skulle jag jobba, så typiskt. Jag har alltid trott att man mår illa typ första halvtimmen när man har vaknat. Men jag mådde illa från kl 05.30 till 10.30!! Det var så otroligt jobbigt, jag fick inte i mig någon frukost (vilket gjorde hela saken mycket värre) och jag ville bara spy. Men jag lyckades slippa det! :)

Imorgon är det MVC som gäller.
Jag är så otroligt nervös och spänd. Ska bli super kul. Jag och N ska skriva ner våra frågor på ett papper så att vi får svar på allt vi vill veta. Vi läser ju redan en hel del, men all information är viktig.

Ha en bra kväll.


MÖDRAVÅRDCENTRALEN

Här om dan så ringde jag till MVC (mödravårdcentralen)  för att boka tid för inskrivning. Sen måste jag ju även kolla upp det här med sprutan mot influensan. Jag tillhör ju helt plötsligt, från typ ingentingstan, en av riskgrupperna. Jag hade faktiskt inte tänkt att ta spurtan men nu blir det ju en helt annan grej så jag antar att jag kommer att ta sprutan.

Jag och N var även och kollade på en lägenhet. Måste ju bo lite större nu när det ska komma en liten människa till våran familj. Och vi fick den, en 3:a på 78 kvm, underbart stor och ljus och fin. Och barnkammaren var såå fin, lite ljusrosa med trägolv och sen söta nalle puh klistermärken på väggarna. Så 1:a januari flyttar vi dit! :D

Igår hade vi ett tjafs. Vet knappt vad det handlade om. Men jag antar att verkligheten hann i fatt lite. Det är så mycket förändringar nu. Och hela den här helgen har jag varit med folk som både dricker och röker. Vilket jag inte får. Fick även en Burn (typ red bull) och läste på baksidan "Inte lämplig för gravida". Så mycket hit och dit som jag inte får äta eller dricka. Och det slog nog mig igår, vilket gjorde mig lite ledsen och rädd och allt möjligt..

Nu ska jag äta frukost, lite sent kanske. Varm choklad och äggmacka.

Du är mitt allt N <3


TVÅ STRECK, GRAVID

Jag har gjort ett par graviditets test som har visat ett streck. När jag faktiskt har trott att det ska visa två streck (gravid). I förrgår var jag beredd på ett streck så N fick titta först. Två streck. Tusen tankar. Jag har aldrig tidigare tänkt så mycket, och den känslan. Det går inte att beskriva. Jag vart glad, förvirrad, rädd, lycklig, panik.. Så mycket känslor. Jag har alltid vetat att skulle jag bli gravid så är inte abort något alternativ. Det finns bara inte i min värld helt enkelt. Så där stod jag, blivande mamma. Vad skulle våra föräldrar säga? Och alla runt omkring? När skulle vi berätta det? Det enda klartecknet vi fick just den dagen var iallafall att göra ett till test, för att verkligen vara på den säkra sidan.

Andra testet visade likadant.

Hur tar man hand om ett barn?
Vad ska den heta?
Kommer det bli en tjej eller kille?
Hur ska vi ha råd?
Vad bör jag inte äta under graviditeten?
Kan jag fortsätta träna?
Hur länge kan jag jobba?
Hur funkar det där med föräldra penning?
Ska vi ha gudmor/gudfar till vårat barn?
När ska jag ta kontakt med mödravård centralen?

Jag och N låg i sängen i flera timmar och tänkte den kvällen. Ingen av oss kunde somna, vilket resulterade i att jag var väldigt trött på jobbet dagen efter. Jag är så rädd och så lycklig. Jag vill berätta för hela världen att jag har ett mirakel i min mage, våran alldeles egna baby. Men vi måste vänta lite. Jag har hört om folk som fått tidigt missfall. Jag hoppas och tror inte att det kommer att hända mig, men skulle det hända så skulle det bli så jobbigt att berätta det för alla. Nu ska jag bara fokusera på mig, på N och på våran baby som ännu inte blivit störra än en äppel kärna <3

/ mamma ida (6:e veckan)


RSS 2.0